Gyurcsány Ferenc Dunaharasztin

//Berényi Attila
janosi-lesi-agota_gyurcsany-ferenc_01_dunaharaszti-piac_dho_20220402

Gyurcsány Ferenc a DK elnöke és Jánosi-Lesi Ágota a párt közös, ellenzéki jelöltje. fotó: dho

A Demokratikus Koalíció elnöke a kampány véghajrájában látogatott el a dunaharaszti piacra, hogy az ellenzéki összefogás jelöltje mellett kampányoljon. Városunkba a ráckevei piacról érkeztek.

Jánosi Lesi-Ágota (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) az ellenzéki előválasztáson a DK színeiben szerezte meg a jelöltség lehetőségét a Pest megye 11-es választókerületben. Jelenleg a párt parlamenti frakciójának alkalmazottja, a Pest megyei önkormányzatban pedig szintén a DK színeiben képviselő. Gyurcsány Ferenc pártelnök a piacon tett egy sétát a jelölt társaságában, beszélgetett a szavazókkal. Leginkább az ellenzéki szimpatizánsok vették körbe a politikusokat, de elhangzott néhány kormánypárti szavazó kritikus mondata is. Volt piaci séta, lángosozás is. A dunaharaszti online villáminterjút készített Gyurcsány Ferenccel.

Gyurcsány Ferenc a DK elnöke. fotó: dho

dho: Ha egyetlen kérdése lehetne Orbán Viktorhoz, akkor mi lenne az?

Gyurcsány Ferenc: Miért kelet és miért nem nyugat? Ha körbe nézek, akkor nyugatosan öltöző, gondolkodó embereket látok.

„… lehet ezt pátosszal is mondani, Szent Istvánig visszamenőleg.”

Ha a gyerekeink elindulnak a világba, akkor Hegyeshalom felé mennek, nem pedig Záhony felé. Ez egy nyugatos nép, a mentalitásunk, a gondolkodásunk is olyasmi.

„… Szerintem nem kell játszani a történelemmel, aki pedig játszik, az előbb-utóbb ráfizet. A történelem erősebb, mint bármely politikus akarata.”

(dho)