Már vannak nyilvántartásba vett képviselő-jelöltek!

//Berényi Attila
Gyűlnek az ajánlások. fotó: dho
Folytatódik a választási kampány. Az első szakasza, amely az ajánlások gyűjtéséről szól, még szűk egy hétig tart. Már vannak, akiket nyilvántartása is vettek, és új emberek is feltűntek a választás palettán.

A Pest megye 11-es választókerületben Pánczél Károly (Fidesz, KDNP) adta le a leggyorsabban a jelöltséghez szükséges ajánlásokat. Az előírt mennyiség háromszorosát. A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint már nyilvántartásba is vették, mint képviselő-jelöltet. A jelenleg is országgyűlési képviselőként dolgozó politikus, pártja aktivistáival tovább folytatja a támogató aláírások gyűjtését. Jelen voltak standjukkal a szombati Dunaharaszti piacon is.

Szintén nyilvántartásba vette már a Nemzeti Választási Iroda Jánosi-Lesi Ágotát (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd). A jelölt szombaton Dunaharasztin volt, és itt találkozott a választókkal. Esetében is megvan a szükséges mennyiségű, érvényes ajánlás. Mindkét jelölt státusza akkor lesz jogerős, ha lejárnak az erre szabott határidők.

Jánosi-Lesi Ágota, az ellenzék (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) közös jelöltje Dunaharasztin.

A Nemzeti Választási Iroda friss adatai szerint, leadta már az ajánlásait Mihály Dániel is (Normális Élet Pártja). Ez azt jelenti, hogy még nem számolták össze a neki adott szignókat. A jelöltről még nem írtunk. Annyit tudni róla, hogy a Gödény Györgyhöz köthető Normális Élet Pártja színeiben kíván indulni a választáson.

Szintén új szereplő a dho választási anyagaiban Szabó László. A Megoldás Mozgalom jelötjeként szeretne politizálni. A tömörülést Gattyán György hozta lére. Utóbbi két jelölt kampánytevékenységéről eddig nem sokat tudtunk kideríteni, de felvesszük pártjaikkal és velük a kapcsolatot.

A szombati Dunaharaszti piacra kitelepült standdal a Kétfarkú Kutya Párt is. Ferancz Norbert a politikai tömörülés jelöltje a Pest megyei 11-es választókerületben.

A Kétfarkú Kutya Párt standja a dunaharaszti piacon. fotó: dho

A Mi Hazánk Mozgalom egész héten jelen volt Dunaharaszti különböző közterületein. Így a piacon is képviseltették magukat. Jelöltjük Bodrovácz Antal.

A Mi hazánk Mozgalom standja a dunaharaszti piacon. fotó: dho

Az ISZOMM és a Munkáspárt színeiben Fekete László indul a választáson. A jelölt aspiráns azt mondta szerkesztőségünknek, hogy hétvégente, személyesen keresi fel a választókat a választókerület településein.

(dho)