Új sportegyesülettel gazdagodik Dunaharaszti

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / noxos
A 2015 óta Dunaharasztin működő Taekwondo és Hapkido Szakosztály új, önálló sportegyesületté alakul. A Magyar Taekwondo Szövetség vezetésébe pedig helyet kapott egy dunaharaszti szakember is.

Az eddig a Harmónia Budo SE. kereteiben működő Taekwondo és Hapkido szakosztály vezetője, Demény Ferenc döntött úgy, hogy a tovább fejlődéshez és a tevékenységi kőr bővítéséhez önállósodni kell. Az új sportegyesület neve DH Mudo Sportegyesület lett. A tevékenységi köre pedig az európai és távol-keleti küzdősportok és harcművészetek, kiegészítve a teljesítmény túrázással valamint a terepfutással, áll az új sportegyesület szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A harcművészeti vonalat, továbbra is, Demény Ferenc elnök viszi. Az olimpiai WT Taekwondo és a Hapkido oktatása mellet, a tervek közt, Japán és Koreai kard stílusok gyakorlása szerepel, illetve egy későbbi hosszú távú terv az Európai Történelmi Harcművészetek (HEMA) Dunaharaszti meghonosítása.

A sportegyesület másik ágát, a teljesítmény túrázást, Tacsi Marietta alelnök vezeti. Ő, a terepfutással tervezi bővíteni a Sportegyesületet.

Az egyesület tagjai máris aktívan versenyeznek:

  • július 18.-án a Tradicionális Hapkido Szövetség által szervezett, „I Love Hapkido Day esemény” keretében a Tradicionális Hapkido Bajnokságon indulnak,
  • július 25.-én egy 30 km-es Mecseki körtúrán vesznek részt,
  • július 31.-én pedig a Generali Night Run 2021 futáson indulnak.

A DH Mudo Sportegyesület, az edzésein és a túráin, minden érdeklődőt szívesen lát!

A hétvégén tartott egyébként közgyűlést a Magyar Taekwondo Szövetség, Dunaharaszti a szervezetben két klubbal képviselteti magát. A szervezet új elnököt és elnökséget választott. A felügyelő bizottságban helyet kapott Demény Ferenc a most alakuló DH Mudo Sportegyesület vezetője is.

(DH Mudo Sportegyesület)