Iskolai beiratkozás, civil szervezetek támogatása, M0-ás híd – heti hírösszefoglaló

//Berényi Attila
forrás: dho
Munkanapok szempontjából ez egy rövid hét volt, hiszen egy ünneppel indítottunk. Érdemes áttekinteni az elmúlt napok történéseit.

Március 15-én ünnepelt az ország, de csak csendben, hivatalos rendezvények nélkül. Dunaharaszti Önkormányzata sem szervezett nyilvános rendezvényt, mindenki egyénileg helyezhette el virágait a Petőfi szobornál. Mi is ott voltunk!

Március 15. – csendes megemlékezés Dunaharasztin

Dunaharaszti város hivatalos oldalán elérhetővé vált az idei költségvetés részletes adatsora. Aki szereti a számokat annak egy igazi élmény lesz ennek böngészése.

Nyilvános a teljes adatsor Dunaharaszti költségvetéséről

Ha már számok, akkor elérhetőek az szja bevallás tervezetek a NAV honlapján. Azaz elkészítették az Önét is! De azt is lehet kérni, hogy postázza ki azt az adóhatóság. Cikkünkben elolvashatja a részleteket.

Már elérhetőek az adóbevallási tervezetek

A rohamosan romló járvány helyzetben a biztonság egyre fontosabb. Dunaharaszti Polgármesteri Hivatala közleményben emlékeztetett, hogy csak rendkívül indokolt esetben lehet személyesen ügyet intézni itt. Az egyes osztályok dolgozóinak nevéhez és elérhetőségéhez cikkünkön keresztül is eljuthat.

Rendkívül indokolt esetben lehet csak személyesen ügyet intézni Dunaharaszti Polgármesteri Hivatalában

A civil szervezetek működésében rendkívül fontos a támogatás. Éppen erre hirdette meg idei pályázatát Dunaharaszti Önkormányzata. A tudnivalókat elolvashatja írásunkban.

Megjelent a dunaharaszti civil szervezeteknek szánt városi pályázat

A dunaharaszti Csatorna-part menti erdőben egyre több gondot okoznak azok, akik autóval hajtanak be, sőt illegális szemétlerakónak használják a területet. A város most sorompókkal zárja el az illetéktelenek elől az utat.

Kizárták a Csatorna-part menti erdőből a járműveket

2021. április 15-16-án kell beíratni a jövő tanévre a leendő elsősöket. A tudnivalókat alábbi cikkünkben foglaltuk össze.

Közeleg az általános iskolai beiratkozás ideje

A koronavírus járvány egyre többeket ér el. Ma már olyan, napi fertőzöttségi adatokat publikálnak, amelyeket egy éve, szörnyülködve hallgattunk a járványtól leginkább érintett országokból érkező hírekben. A Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának vörös zónájában készült képriportot közölt az intézmény. A megdöbbentő fotókat mi is közreadtuk.

Képek a COVID intenzív osztályról

A Hárosi Duna-híd felújítása picit egy brazil szappanoperához hasonlít, váratlan fordulatokkal tarkított. Nos, a történet újabb fejezetéhez érkezik, ugyanis hétfőtől (2021.03.22.) ismét lezárásra kell számítani az átkelőn. A fontos részleteket megtalálja cikkünkben.

Két és fél hónapra megint lezárják a Hárosi híd egy részét

(dho)