Ne feledje, most van a zöldhulladék szállítás!

//Berényi Attila
kép: dunaharaszti online
Ebben az évben is megszervezte a szolgáltató a lakossági zöldhulladék ingyenes elszállítását Dunaharasztin. Az ÉTH-Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. munkatársai november 15. és 24. között szállítják el az összekészített kerti hulladékot.

A következő napokban egyébként ideális is lesz az időjárás a kerti munkákra, ha még nem végzett vele. Kicsi az esély a csapadékra, és változóan felhős lesz az ég, ráadásul nagyon hideg sem várható. A kerti zöldhulladékot ugyanis a legjobb úgy gyűjteni, ha az száraz.

A hulladékszállító cég arra kéri Önt, hogy a leveleket, valamint a füvet a gyűjtést megelőző nap zsákokban tegye ki az ingatlan elé. Ez azért is fontos, mert a szállítást hajnali 5 órakor kezdik. Egy-egy zsák maximális súlya 20 kg lehet. Az ágakat legfeljebb 1,5 méteres darabokra kell vágni és összekötözni. Arra figyeljen, hogy a nem előkészített fa hulladékot, valamint az olyan darabokat, amelyek 15 cm-nél vastagabbak, nem viszik el!

A társaság felhívja arra is a figyelmet, hogy a szállítás után már nem vesznek figyelembe olyan reklamációt, amely szerint a helyszínen elszórt zöldhulladék maradt.

Hogy Önnél mikor szállítják el a zöldhulladékot, azt az ezen  térképen nézheti meg.

 

Hogy Öntől pontosan mikor viszik el a zöldhulladékot, azt az utcaszintű felsorolásban tudja ellenőrizni:

 November 16. szombat

Gyárköz utca – Némedi út (Fő út felől az 51-es út felé haladva) jobb oldala – Bethlen Gábor utca – Haraszthy Ferenc utca – Egry József utca – Paál László utca – Zágonyi Károly u. – Zsálya u. -Levendula u. – Király köz – Pitypang u. – Homoktövis u. – MÁV alsó utca közötti terület

 

November 17. vasárnap

Dózsa György út (Fő út felől az 51-es út felé haladva) jobb oldala – Vasút utca – Móricz Zsigmond utca – Temető utca – vasúti sín – Bárka utca – Duna-Tisza Csatorna – Fő út közötti terület.

 

Figyelem! A Fő úton a zöldhulladék-gyűjtést következő szombaton, november 23.-án végezik!

 

November 23. szombat

Fő út – Sport-sziget – Hókony-sor – Paradicsom-sziget – Bábakalács utca – Duna sétány – Duna utca – Alsó Duna sor – Ibolya utca – Soroksári út – Fő út – Károlyi Mihály út –  dr. Pósta Sándor utca – Las Torres utca – Csokonai utca – Szondy György utca – Kőrösi Csoma Sándor utca – Móra Ferenc utca – Eötvös köz – Eötvös Károly utca – Baross utca – Dózsa György út (Fő út felől az 51-es út felé haladva) bal oldala közötti terület, Paradicsom sziget, Bábakalács utca

 

November 24. vasárnap

Határ út – Vércse utca – Mandula utca – Kikelet utca – Határ út – Orgona utca – Tavasz utca – Határ út – Knézich utca – Némedi út (Fő út felől az 51-es út felé haladva) bal oldala – Kandó Kálmán utca közötti terület, továbbá a Dunaharaszti kiskertek területén: Lomb utca – Árnyas utca – Háncs utca – Avar utca – Gyökér utca

 

A teljes közleményt itt éri el.

 

(via: dunaharaszti.hu)