Ismét nő az átlag felett fogyasztók gázdíja

//Berényi Attila
gazfutes_freepik_goffkein_220929

Képünk illusztráció. forrás: freepik / goffkein

Szombattól kell még többet fizetniük azoknak, akik a kormány által meghatározott átlag gázmennyiség mértéke felett fogyasztanak. Ez az eddigi árak 3 százalékos emelését jelenti.

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal a nyáron kiadott rendeletében földgáz esetében az átlagfogyasztás feletti lakossági piaci árat két lépcsőben állapította meg: október 1-jétől az átlagfogyasztás feletti lakossági piaci ár közel 1 Ft-tal lesz magasabb megajouleonként az eddiginél, hívja fel a figyelmet az MVM közleményében.

Kétszer emelkedik idén a gáz piaci ára idehaza

Ez azt jelenti, hogy a jövő hónap elejétől az év végéig 22,002 Ft/MJ a földgáz lakossági piaci ára. Mindez az átlag felett fogyasztókat érinti.

Az MVM ismét bediktálási lehetőséget biztosít a fogyasztóknak, tehát ez nem kötelező. Aki az átlag alatt fogyaszt annak ezzel végképp nem kell foglalkoznia.

A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az MVM Next online ügyfélszolgálatán (mvmnext.hu/ugyfelszolgalat) vagy az MVM Next appban, illetve telefonon keresztül történő automatikus diktálással (06 1 237 7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40 számon is). Az árváltozás miatti diktálás időszakában kivételesen október 15-ig regisztrálás nélkül is lehet diktálni az mvmnext.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat oldalon, a legalsó bal oldali menüpontban.

Az MVM Next részletes, számos kérdésre választ adó tájékoztató weboldalt állított össze, amely elérhető a https://mvmnext.hu/lakossagirezsi címen.