Siketek világnapja – egyedülálló rendőrségi kezdeményezés

//Tóth Gábor
siketek-vilagnapja_policehu_20220925

Váraljai Anita, főtörzszászlós a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója. kép: police.hu / YouTube

Szeptember utolsó vasárnapja a siketek, azaz a hallássérültek világnapja. A rendőrség most egy egyedülálló kezdeményezést mutatott be, ráadásul környékünkről.

Váraljai Anita, főtörzszászlós a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója szabadidejében elsajátította a jelnyelvet. A rendőrnő célja az, hogy ezzel a tudással a hallássérült gyerekeknek és felnőtteknek segítsen a bűnmegelőzésben, az áldozattá válás elkerülésében. Az egyenruhás másfél éve építi a siketek és a bűnmegelőzés közötti hidat. Elszántan tanulja, hogyan teremtsen kapcsolatot hallássérültekkel, siketekkel. Hogyan ismertesse meg kicsikkel és nagyokkal a testületet, hogyan segítse őket, hogyan adjon tanácsokat a jelnyelv használatával.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a siketek világnapja alkalmából bemutatja Váraljai Anita főtörzszászlóst, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját és a fennállásának 220. évfordulóját ünneplő Váci Czázár András EGYMI (Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) hallássérült és siket tanulóinak tartott, rendhagyó, próbavizsgának is beillő bemutatkozását, derül ki a police.hu oldalon megjelent közleményből.

(police.hu)