Választás: ajánlásgyűjtések a választókerületben

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. fotó: freepik / vh-studio
Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány. A legfeltűnőbb része most az ajánlások gyűjtése lesz. Ahhoz, hogy valakiből hivatalosan is jelölt legyen, minimum 500, érvényes szignót kell felmutatnia.

Mindez azt is jelenti, hogy a hétvége azzal indul, a piacokon és a sok embert vonzó helyeken megjelennek majd az aktivisták, politikusok. A folyamatnak részletes szabályai vannak, amelyekről alábbi cikkünkben olvashat.

Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány

A dabasi központú Pest megyei 11.-es választókerületben információink szerint 5 jelölt-aspiráns küzd meg azért, hogy teljesítse az első próbatételt. Összegyűjtöttük az elérhető információkat, hogy ki, hol, mikor gyűjti majd a szignókat.

A Fidesz-KDNP jelöltje Pánczél Károly.

Az ellenzék (DK, Jobbik, Momentum, MSZO, LMP, Párbeszéd, Mindenki Magyarországa Mozgalom) közös jelöltje Jánosi-Lesi Ágota.

A Mi Hazánk Mozgalom Bodrovácz Antalt indítja. A párt aktivistái szombaton (2022.02.12) a dunaharaszti piacon és Ráckevén gyűjtik majd az ajánlásokat, mindkét helyszínen 09.00 és 12.00 között.

Az ISZOMM és a Munkáspárt színeiben Fekete László indul a választáson. A jelölt aspiráns szerkesztőségünknek elmondta, hogy a hétvégén Ráckevén, Dabason, Kiskunlacházán, Peregen és Apajon gyűjti az ajánlásokat.

A Kétfarkú Kutya Párt színeiben Ferancz Norbert indul.

Persze ez nem zárja ki, hogy ne lenne esetleg még más politikus, aki megpróbálna indulni a választáson. Ha újabb jelöltről értesülünk, akkor természetesen frissítjük cikkünket.

(dho)