Óvatosságot kér a Mentőszolgálat az ünnepek alatt

//Tóth Gábor
eletmento-applikacio_dho_freepik_20211221

kép: dho / freepik

Az ünnepek idején általában megugrik a háztartási balesetek száma, de az utakon is több a baj. Némi odafigyeléssel megelőzhető, hogy baj árnyékolja be ezt a pár napot.

Az Országos Mentőszolgálat felhívja a figyelmet, hogy ebben az időszakban gyakoriak a vágott, metszett sérülések a karácsonyfák faragása miatt, valamint a főzés közbeni forrázásos balesetek, továbbá a csúszós utak és a rossz látási viszonyok miatt a közlekedésben is emelkedhet a balesetek száma.

A mentők az ünnepek alatt is készenlétben vannak.

Ha gond van, akkor nagy segítség lehet az ÉletMentő alkalmazás is. Segítségével egyetlen gombnyomással hívhatja a mentőket, elküldheti pontos helyét és a legfontosabb információkat is. Az alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store-ban.

A csúszós utak nem csak az autósokra veszélyesek. A jeges járdákon könnyű elesni, az idős emberek nehezebben mozognak, csontjaik is sérülékenyebbek. A csapadékos időben mindig megnő az elütéses, gázolásos balesetek száma is.

A háztartási balesetek száma ebben az időszakban nagyon megugrik. Hiszen otthon ilyenkor aktívabb a család. A karácsonyfa faragás, díszítés, a konyhai sütés-főzés, a gyertyák, csillagszórók használata is komoly veszélyforrást jelenthet, ezért fokozottan ügyeljen a biztonságra.

(mentők.hu)