Szerdától téli üzem a közutakon

//Berényi Attila
kozuthokotro_freepik_AfricaStudio_211109

Képünk illusztráció. forrás: freepik / Africa Studio

Az országos, mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is november 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0-24 órás szolgálatra váltott. A Magyar Közút egy igencsak meglepő kreatívval hirdeti a közösségi portálon a váltást.

A társaság a 2020-2021-es téli szezonban az országos közúthálózaton összesen 915 nehézgépjárművet, 160 rakodógépet és 158 hómarót mozgósíthat. A közútkezelő mind a 94 mérnökségén feltöltötte a sótárolókat, így országosan összesen mintegy 137 ezer tonna útszóró só, 1300 tonna kálcium-klorid granulátum, 2,9 millió liter kálcium-klorid oldat és 20 ezer tonna érdesítő anyag áll a szakemberek rendelkezésére kezdőkészleten, melyek pótlása keretszerződésekkel az egész téli időszakban biztosított.

A társaság közösségi oldalán egy mai film kreatívját átformálva hívja fel a figyelmet a változásokra.

Az Ön dolga az, hogy körültekintően vezessen, és cserélje le időben a járműve abroncsait a téli közlekedésre alkalmasra.

(Magyar Közút)