Térségünkben megszűnt a tűzgyújtási tilalom!

//Berényi Attila
tabortuz_freepik_gstockstudio_20210721

Képünk illusztráció. forrás: freepik / gstockstudio

Az elmúlt időszakban esett annyi csapadék, hogy már nincs szükség a szigorú korlátozásra.

A NÉBIH bejelentette, hogy Budapesten és Magyarország tíz megyéjében, így Pest megyében is visszavonja a hatóság a tűzgyújtási tilalmat. Lényegében az ország keleti felében maradt érvényben a rendelkezés. Az egész országra kiterjedő tiltást még június végén vezették be, (erről itt írtunk korábban), most ezt oldották fel részlegesen.

Fontos, hogy erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig gondoskodni kell a biztonságos eloltásáról. Fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen tovább terjedhet. A tűz őrzéséről és eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni, hívja fel a figyelmet  katasztrófavédelem.

A tűzgyújtási tilalomról szóló aktuális rendelkezéseket a  www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon érheti el.

(OKF)