Szívbemarkoló figyelmeztetés – „Itt halt meg a férjem…”

//Berényi Attila
kép: Magyar Közút Nonprofit Zrt / youtube
Lenne ereje visszamenni oda, ahol a szerette meghalt, egy felelőtlen másik ember miatt és figyelmeztetni a többieket? A Közút egykori munkatársának özvegye megtette. Döbbenetes figyelemfelhívás!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szívszorító videót tett közzé. Ebben azt láthatja, hogy az M0-on munkavégzés közben halálra gázolt közutas dolgozó özvegye azt kéri, hogy ha útközben munkaterületre figyelmeztető jelzésekkel találkozol, lassíts!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kérése jelenleg különösen aktuális és fontos, hiszen idén az előjelzések alapján várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úticélt, a megnövekedett forgalomhoz pedig az elmúlt 10 év legnagyobb volumenű útfelújítási programja társul, áll a szerkesztőségünknek küldött felhívásban. Az úton lévők tehát számos esetben találkozhatnak munkaterülettel, ahol hús-vér szakemberek sokasága végzi folyamatosan a felújítási és a napi üzemeltetési, burkolatjavítási, növényzetgondozási munkákat.

A 2000-es évtől napjainkig 18 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, ezért indította el a társaság két évvel ezelőtt „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányát. Ezt azóta is folyamatosan napirenden tartja a társaság, ennek ellenére rendszeresen történnek balesetek a munkaterületek térségében és szinte hetente törnek össze figyelmetlen autósok a munkaterületek elejére kihelyezett ütközési energiaelnyelő szerkezeteket.   Ráadásul a társaság egyik ilyen eszközére telepített sebességmérő kamera néhány nappal ezelőtti felvételei alapján az is elmondható, hogy a közlekedők egyáltalán nem tartják be a kihelyezett sebességkorlátozásokat a gyorsforgalmi utak munkaterületeinek térségében, ami szintén jelentős baleseti kockázatot hordoz. Legutóbb itt a közelben történt ilyen baleset.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

(Magyar Közút Nonprofit Zrt.)