Már időpontfoglalás nélkül is mehet okmányirodába

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Már időpontfoglalás nélkül is mehet okmányirodába
A védelmi intézkedések enyhítésének köszönhetően a kormányablakokban és okmányirodákban május 25-től újra lehetséges a sorszámhúzás az ügyfélszolgálatokon.

Az ügyfelek és az ügyintézők egészsége védelme érdekében természetesen továbbra is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, a higiéniás szabályok, valamint a megfelelő védőtávolság betartása, erre tekintettel – a helyi sajátosságoknak megfelelően – az ügyféltérben várakozók számának korlátozása is elrendelhető.

Azt kérik, hogy lehetőleg mindenki egyedül menjen ügyet intézni és csak a legindokoltabb esetben legyen vele kísérő.

A sorban állás elkerülését segíti a “Kormányablak” nevű mobilalkalmazás, amely térképen jeleníti meg az ország valamennyi kormányablakát és tájékoztatást ad arról, hogy a kiválasztott ügytípusban mennyi a várható várakozási idő a közelben lévő ügyfélszolgálatokon.

A gördülékeny ügyintézés és a várakozási idő csökkentése érdekében célszerű továbbra is időpontot foglalni – fontos változás, hogy az online időpontfoglaló rendszer használatához ismét szükséges az Ügyfélkapus azonosítás. Természetesen a 0-24/7 ingyenesen hívható 1818-as számon a telefonos időpontfoglaláshoz továbbra sem szükséges regisztráció.

A Dunaharaszti Okmányiroda (Pest Megyei Kormányhivatal Szigetszentmiklósi Járási Hivatal Dunaharaszti Kirendeltség) elérhetőségei:
cím: Dunaharaszti, Báthory utca 1, 2330
telefon: (06 24) 531 480

(kormányhivatal.hu)