Vasárnaptól már nyári időszámítás – néhány vonatot érint az egy órás veszteség

//Tóth Gábor
oraatallitas_vonat-allomas_freepik_20210327

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Most szombatról vasárnapra (2021.03.28.) virradó éjszaka kell az órákat hajnali 02.00 óráról 03.00 órára előre állítani az órák mutatóit. A buszok közlekedésében nem lesz változás, néhány nemzetközi vonat közlekedését érinti az átállás.

A nyári időszámításra való átállásról itt írtunk korábban, a lényeg az, hogy egy órával kevesebbet fog aludni aznap éjszaka.

A MÁV-csoport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja. Hogy pontosan mely járatok ezek, azt ide kattintva tudhatja meg. Az alap az, hogy az érintett járatok 60 perces késéssel futnak majd be a végállomásra.

Az óraátállítás a Volánbusz járatait nem érinti.

A közlekedési társaságoki továbbra is kérik az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat. Az állomások, megállók területén, illetve a vasúti járműveken, buszokon továbbra is kötelező az utazás teljes időtartama alatt az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

(MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)