Tegyük fel Dunaharasztit hazánk boldogságtérképére!

//Tóth Gábor
boldogsagterkep_dho_freepik_20210124

Pillangó a Laffert Kúria kertjében, fotó, montázs: dho / freepik

Immár hatodik éve méri fel az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja és a Jobb veled a Világ Alapítvány azt, hogy hazánk egyes térségeiben élők mennyire érzik magukat boldognak. Az idén is elindult ez a felmérés.

A szervezők arra kérik Önt, hogy töltse ki azt az egyszerű tesztet, amelyet ide kattintva érhet el. Az elemzők Bagdi Bella és Prof. Oláh Attila vezetésével összegzik az adatokat, és ebből elkészítik az ország boldogságtérképét. A program lényege egyébként az, hogy tudatosítsa az emberekben, hogy miként találják meg környezetükben azokat a dolgokat, amelyek elégedettséggel töltik el. A cél, hogy egy picit jobban érezzük magunkat, és megpróbáljunk örülni.

A kutatásban használt kérdőívcsomagot a kutatócsoport munkatársai állították össze, és anonim. Pest megye egyébként az átlagon felül boldog térségek közé tartozik. A legjobban a Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron és Veszprémben élők érzik magukat. A boldogtalanabb régiók közé Somogy, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye tartozik. A legboldogabb magyar város Székesfehérvár.

Minél többen töltjük ki a tesztet Dunaharasztiról, annál pontosabb kép rajzolódik majd ki a város hangulatáról.

(boldogságprogram.hu)