Maradhat a digitális munkarend a középiskolákban

//Berényi Attila
javaslat-online-oktatas_freepik_rido81_20210107

Képünk illusztráció, forrás: freepik / rido

Az Operatív törzs azt javasolja, hogy a kormány hosszabbítsa meg a digitális oktatási rendet a középfokú intézményekben.

Maruzsa Zoltán, köznevelését felelős államtitkár az Operatív Törzs tájékoztatóján azt mondta, hogy fertőtlenítették az iskolákat a téli szünet alatt, illetve tesztelést is végeztek a pedagógusok körében. A politikus kifejtette, örült volna, ha többen vesznek részt a hétvégi tesztelésben, ahol 20 ezer személyt fertőzöttségét vizsgálták.

Tájékoztatása szerint zökkenőmentes volt az évkezdés az általános iskolákban és az óvodákban.

A középiskolák esetében komoly dilemmát jelentett, hogy vissza kell-e térni a jelenléti oktatásra a digitális helyett. Bár az ünnepek alatt alacsony volt az új esetek száma, de kevés teszt mellett. A mostani javaslatot az Angliában megjelent új vírusmutáció is befolyásolja, ami miatt több európai ország szigorít – magyarázta. Ennek fényében az Operatív törzs azt javasolja a kormánynak, hogy a digitális munkarend maradjon meg a középiskolában január 11-e után is. Állítólag a kabinet pénteken hoz határozatot ez ügyben is, de az oktatási intézményeket már arra kérte az államtitkár, úgy készüljenek, hogy marad a digitális tanrend – áll a portfolio.hu tudósításában.

(portfolio.hu)