Hidegindító: profi tanácsok a téli közlekedéshez

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Hidegindító: profi tanácsok a téli közlekedéshez
Télen a megváltozó útviszonyok, a meghosszabbodó fékutak, a kanyarokban könnyen megcsúszó kerekek és a korai sötétedésből, ködből pislákoló lámpákkal előtűnő járművek is fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Most a közlekedésben résztvevő szervezetek szakértői a tapasztalataikra alapozva állítottak össze egy olyan segédanyagot, amely Önnek is nagy hasznára lehet.

Ha az évszak fagyos és csapadékos, az alacsonyabb átlagos haladási sebesség miatt többnyire a könnyű sérüléses, koccanásos balesetek száma nő. Enyhe időjárás esetén a balesetek következményei súlyosabbak lehetnek. Megfelelő felkészüléssel nemcsak a kellemetlenségektől, bosszúságoktól kímélhetik meg magukat, hanem a veszélyhelyzetek kialakulását is megelőzhetik a közlekedők, áll a Magyar Közút ajánlójában.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztató anyaga a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a MÁV, az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Volánbusz közreműködésével készült el. A kiadvány a vasúttársaság, a közútkezelő és az autóbuszos szolgáltató téli üzemelési gyakorlatába is bepillantást enged.

A Hidegindító című digitális formátumú kiadványt ide kattintva érheti el, ingyenesen.

(Magyar Közút Nonprofit Zrt.)