Könnyen kicserepesedik a száj, de van megoldás

//Kormanik Andrea
ajakapolas_tel_freepik_natali_ploskaya_20201108

Képünk illusztráció, forrás: freepik / nalati ploskaya

Egyre csípősebbek a reggelek, nem csak a bőrünk ápolására kell odafigyelni, de az ajkak is segítségért kiáltanak – áll vendégszerzőnk, Kormanik Andrea szépségterapeuta írásában.

Mielőtt több tucatot elhasználnál a hidegebb hónapokban, íme az én tanácsom: azok az ajakápolók, amik kőolajszármazékokat tartalmaznak, függőséget okoznak. Ajkaidat csak a rajta „ülő” és egyáltalán fel nem szívódó kőolajszármazékok miatt fogod puhának érezni. Ha eszel, iszol, beszélgetsz vele, lenyalod, azonnal száraz, feszülő érzést hagy maga után a bőrön.

Nézd meg először a termék csomagolásán az összetevőket, s ezeket kerüld el: Petrolatum (Vaseline) Paraffinum-Liquidum, Cera Microcristallina, Ozokerit (Petrol Wax), Ceresin (Petrol Wax) – kőolajszármazékok! Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, illetve összetevők, amikben a siloxane vagy a methicone szavak – szilikon olaj szintén kerülendő.

Keresd a növényi olajokat, esszenciális zsírsavakat, ezeket többnyire hidegen sajtolják, magas a vitamin tartalmuk, és valóban táplálnak, hidratálnak és védenek.