Hozzávalók:
- 250 g darált mák
- 200 g liszt
- 200 g porcukor
- 12 g sütőpor
- 250 ml 3,5 % tej
- 1 db tojás
- 2 ek napraforgó olaj
- 450 g magozott meggy

Elkészítés:
Ennél tényleg nincs egyszerűbb dolog – a száraz hozzávalókat előbb összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves összetevőket is és egyneművé keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt kb 20X30 cm-es tepsibe öntjük és rádobáljuk a lecsöpögtetett meggyet. 180 C°-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Ha meghűlt, kockákra vágva tálaljuk. Esetleg egy kis porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Tipp: akár tortaformában is süthetjük, és egy adag, „zacskós”, főzős vanília pudinggal leöntve, rusztikus torta lesz a végeredmény.
Jó étvágyat!




















































































