A gyermekeket ünnepli a világ

//Tóth Gábor
gyereknap_freepik_20200531

Képünk illusztráció, forrás: freepik

A nemzetközi gyermeknap, hazánkban május utolsó vasárnapja. Az esemény Törökországból ered és különösen a volt kommunista országokban vált népszerűvé. Ehhez hasonló az ENSZ által létesített egyetemes gyermeknap (Universal Children's Day) intézménye, emlékeztet a wikipédia.

Persze hosszan elemeztethetnénk, hogy mikor ünnepelték meg először a gyerekeket, de nem lenne sok értelme. Inkább íme egy kis meglepetés.

A NASA egy szuper ötlettel állt elő. Az Amerikai Űrkutatási Hivatal oldalán nagyon érdekes színezőket találni. A bolygók iránt érdeklődő gyerekek kinyomtathatják a Föld vagy a Vénusz esetleg a Merkúr, szóval naprendszerünk összes bolygójának rajzát, aztán pedig ki lehet színezni. De hasonlóan elérhető a Mars helikopter színekre váró rajza, vagy két távirányítású roboté is. A színezők ide kattintva érhetőek el.

Ha ez sem lenne elég akkor ide kattintva 100 000 (!) hasonló kifestő, színező érhető el teljesen ingyen. Itt kisebbeknek és nagyobbaknak valót is lehet találni, rengeteg lányos és fiús is van.

Jó szórakozást!