Informatív összefoglaló videó, koronavírus ügyben

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Informatív összefoglaló videó, koronavírus ügyben
A koronavírus már Európában is terjed. Nincs olyan médiafelület, ahol ne lehetne erről olvasni, hallani. Viszont rengeteg a téves, félrevezető információ, és emiatt gyakran túlzó a félelem. Íme egy kis útmutató a „Zállatorvostól”.

Dr. Simanovszky Zoltán valóban állatorvos, de az emberi egészségmegőrzés és gyógyítás területét is bemutató ismeretterjesztő videókat készít, amelyek nagyon szórakoztatóak. Legutóbb a vírusok és a baktériumok különbségét taglaló rajzfilmjét ajánlottuk.

A mostani videója a koronavírussal foglalkozik, egyszerűen, sok humorral. Igen, picit hosszú az anyag, de érdemes rászánni az időt, mert felesleges tévinformációk helyett, megalapozott tudást szerezhet Ön is a koronavírusról, és az általa okozott betegségről, annak terjedéséről. Sőt, akár a gyermekeit is maga mellé ültetheti, egy együtt nézhetik meg az anyagot.

A szakértők hétköznapi emberek számára ajánlott tanácsai erre az időszakra nézve a következők:

  • Mosson kezet minél gyakrabban, legalább 20 másodpercig, szappannal!
  • Ha nem tiszta a keze, ne nyúlkáljon az arcához!
  • Köhögni, tüsszenteni zsebkendőbe ajánlott. Ha ez nincs kéznél, akkor a könyökhajlatát használja, így a tenyerébe nem kerül kórokozó, és nem keni szét érintéssel mindenfelé.
  • Sorban állásnál tartson – a magyar szokásoktól eltérően – nagyobb, nagyjából egy méteres távolságot a többiektől
  • Az orvosi szájmaszk csupán a fertőzéssel terhelt területeken indokolt, és leginkább a légúti betegségektől szenvedőknek hasznos (tehát megakadályozza, hogy belőlük kórokozók jussanak ki).

A Nemzeti Népegészségügyi Központ naponta frissülő. koronavírussal kapcsolatos tájékoztatóját itt találja meg.