Változott a szemétszállítási rend

//Berényi Attila
forrás: freepik
Ha eddig az volt a szokása, hogy a szemétszállítási nap reggelén vitte ki a kukát az utcára, akkor jobb lesz ezt elfelejteni. Ugyanis a szolgáltató már hajnalban elkezdi a szállítást, és így könnyen a nyakán maradhat a tele kuka, ha elalszik.

Az ÉTH-Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit kft. (ÉHT) közleményben tájékoztatta a Dunaharasztin élőket a változásról. Az ÉHT szerint a növekvő lakosságszámmal együtt természetesen az elszállítandó szemét mennyisége is megugrott. Mivel munkatársaik kora hajnalban kezdik a munkát, így arra kérik Önt, hogy inkább a már megszokott szállítási napot megelőző este tolja ki a hulladéktárolót az ingatlana elé.

Az ÉHT egyben arra figyelmeztet, hogy nem tudják elfogadni azokat a reklamációkat, amelyek azért futnak be, mert a kukásautó már távozott az utcából, a szemét meg ott maradt, mert későn került ki.

Fontos még, hogy ha többlet hulladéka van, és szeretné elvitetni, akkor előzetesen egyeztessen az ügyfélszolgálattal (telefon +36-30/665-4021 vagy e-mail: ugyfelszolgalat@multiszint.hu). Ha ezt nem teszi meg, akkor a szemét bizony ott marad, hiába teszi ki a kuka mellé, mivel csak a hulladéktárolóban elhelyezett szemetet viszik el alapesetben. Ez nem vonatkozik az egyébként szabályosan, zsákban kitett üveg hulladékra.