Vihar – Mintegy 200 helyszínre riasztották a tűzoltókat

//Tóth Gábor
nyari-vihar_freepik_photoangel_20220628

Képünk illusztráció. forrás: freepik / photoangel

Mintegy 200 helyszínen, főként Pest, Komárom-Esztergom és Somogy vármegyében volt szükség tűzoltói segítségre az átvonuló vihar miatt - közölte csütörtök reggel a katasztrófavédelem az MTI-vel. Dunaharaszti most megúszta.

Azt írták, hogy a szerda délutántól Magyarországon átvonuló vihar elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál Fonyód térségében okozott károkat, de Veszprém vármegyében is több helyszínre hívtak tűzoltókat. A zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők, villámcsapás okozta károk jelölték – tették hozzá.

Leányfalun egy családi ház tetőszerkezetébe csapott villám, kisebb tüzet okozva, Szigetmonostoron a posta pincéjét öntötte el a felgyülemlett csapadékvíz, a Pest vármegyei Vácnál és a Somogy vármegyei Babócsánál a vasúti sínekre dőlt fa – írták.

Az M7-es autópálya 176-os kilométerénél a leállósávra döntött egy fát az erős szél, Komáromban a vihar lakhatatlanná tett egy házat, a benne élő öt embert közösségi szálláson helyezték el – közölte a katasztrófavédelem.

Dunaharasztin még szerda délután vonult át a csapadék zóna, egy gyors, de bőséges felhőszakadás képében. Ezt szél nem kísérte.

(MTI, dho)