Baltával akarta megölni volt élettársát az asszony

//Tóth Gábor
fejsze_freepik_pvprodictions_240524

Képünk illusztráció. forrás: pvprodictions

Vádat emelt egy nővel szemben a Pest Vármegyei Főügyészség, aki a rendőrök előtt indult el egy baltával, hogy megöli egykori élettársát.

A vádirat szerint a Ráckevei járás egyik kistelepülésén élő nő húsz évig volt élettársa az ügy sértettjének, akitől két gyermeke is született.

Miután szakítottak a vádlott férjhez ment, de a kisebbik – akkor mindössze 4 éves – gyermeket a korábbi élettársa nevelte tovább és kérelmezte emiatt tartásdíj megállapítását. A nő azonban nem fizette a díjat, emiatt büntetőeljárás is folyt ellene korábban.

2023 októberében a vádlott megjelent egy ráckevei végrehajtói irodában azért, hogy hátralékának összegét megérdeklődje. A tájékoztatást azonban félreértelmezve úgy értette, hogy több mint egymillió forintot kellene megfizetnie a sértettnek. Ezt a nő közölte férjével és mindketten rendkívül indulatosak lettek.

Pár nappal később a nő férje ittas állapotban, otthonukban, kezében egy késsel fenyegetődzni kezdett azzal, hogy a sértettet meg fogja ölni. Ekkor a vádlott elvette férjétől a kést és felhívta a rendőrséget. Közölte, hogy jöjjenek ki helyszínelőkkel együtt, mert le fogja szúrni volt élettársát.

A bejelentésre kiérkező rendőrök először a vádlott férjét hallgatták meg, aki elmondta, hogy ő valóban meg akarja ölni a sértettet. Emiatt őt a rendőrök elő akarták állítani. Ekkor az udvaron tartózkodó vádlott bezárta a rendőrök előtt a ház ajtaját, hogy az odabent tartózkodó férjét ne tudják előállítani.

Miután a rendőröknek végül a bent tartózkodók mégis kinyitották az ajtót a nő közölte, hogy „nem baj, akkor majd megold mindent”. Ezután az udvaron kerékpárja kosarába tett egy 82 cm hosszú baltát és a kerékpárt tolva megindult az utca felé. Egyidejűleg közölte a rendőrökkel, hogy ő most „pontot tesz az ügy végére” és megöli volt élettársát. Az intézkedő rendőrök megfogták a vádlott kerékpárját és elvették tőle a baltát. Ekkor a nő kijelentette, hogy ezzel őt nem tarthatják vissza, mindenképpen meg fogja ölni a sértettet. Erre a rendőrök őt is előállították, de még annak során is azzal fenyegetődzött, hogy amikor elengedik befejezi, amit tervezett.

A Pest Vármegyei Főügyészség a nővel szemben emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat.

(PVF)