Alvó férjét szúrta le a nő

//Berényi Attila
kes_PestVarmegyeiFougyeszseg_240423

A nő ezzel a késsel szúrta meg alvó férjét. fotó: Pest Vármegyei Főügyészség

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki alvó férjét szúrta le, áll a vádhatóság szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A vádirat szerint az elkövető nő és a sértett férfi a cselekmény előtt már több, mint egy évtizede voltak házasok. Kapcsolatuk az utolsó öt évben megromlott, többször is szóba került közöttük a válás. Veszekedéseik mindennaposak voltak, amelyhez hozzájárult az is, hogy mindketten napi rendszereséggel fogyasztottak alkoholt is.

2023. június 1-én a délutáni órákban Szigethalmon található otthonukban ismét összevesztek azon, hogy a sértett nem adott több italt a vádlottnak, azt eldugta előle a házban. A vita során a nő megöléssel fenyegette meg a férfit és meg is pofozta.

Később az esti órákban, miután a férfi lefeküdt aludni a hálószobában a nő magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú kést a konyhában. A késsel a kezében a hálószobába ment és azt az alvó férfi mellkasába szúrta. A sértett a szúrásra felébredt, kirohant a házból és a szomszédtól kért segítséget, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A szúrás következtében a sértett életveszélyes állapotba került, de figyelemmel a támadás módjára és eszközére az ennél súlyosabb eredmény elmaradása csak a véletlennek köszönhető.

A Pest Vármegyei Főügyészség a nővel szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

(PVF)