Illegális gyorsulási versenyeket számoltak fel a rendőrök

//Berényi Attila
gyorsulasiverseny_freepik_Midjourney_240408

Képünk illusztráció. forrás: freepik / Midjourney

Pest vármegye több helyszínéről is olyan információk futottak be a rendőrökhöz, miszerint illegális drifltelő és gyorsulási versenyek kezdődnének.

Az év első három hónapjában 9 alkalommal avatkoztak be a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai olyan helyszíneken, ahová autósok és nézők százai-ezrei gyűltek össze. A hívatlanul érkezett egyenruhások megjelenése is elegendőnek bizonyult, hogy a csoportosulások oszoljanak, olvasható a police.hu oldalon megjelent hírben.

Érd, Gödöllő, Szigetszentmiklós, Vác és Vecsés. Az öt település közelében található bevásárlóközpontok parkolóit lepték el, főként este. Ám mielőtt az illegális bulik elkezdődhettek volna, megjelentek a rendőrautók is.

A hét időpontban levezényelt rendőri intézkedés-sorozatban összesen több, mint 8000 ember és közel 2400 gépkocsi távozását rögzítették. Összesen 1.519.000 forint bírságot szabtak ki, elsősorban KRESZ szabályszegések miatt, de a nem megfelelő műszaki állapotú járműveket sem hagyták figyelmen kívül; több forgalmi engedélyt is elvettek főként engedély nélküli átalakítások miatt.

A látható tendencia miatt a rendőrség Michelisz Norbert Európa-kupa és többszörös túraautó-világbajnoki futamgyőztes magyar autóversenyző segítségével indított kampányt.

(police.hu)