Ismét dolgoznak az M0-on

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho
Burkolatjavítási munkálatok miatt sávzárás lesz az M0 autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán, az M7-es csomópontnál a 3-as kilométerszelvényben 2023. december 15-én, pénteken 9 és 16 óra között, áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A csúcsidőszalon kívül zajló munkálatok ideje alatt a munkaterület mellett 60 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben és csak a belső sávon haladhat majd a forgalom.

A sávzárás miatt sávszűkítésre kell számítani az M1-es autópálya felől érkezőknek. Az M7-es autópálya csomópont ki- és felhajtó ágát nem érinti a lezárás, itt korlátozás nélkül haladhat a forgalom. A torlódások enyhítésére a párhuzamos gyűjtő-elosztó pálya igénybevételét javasolják a Magyar Közút szakemberei.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

(Magyar Közút Nzrt.)