Úgy tűnik, egyelőre megúszta a szigetszentmiklósi olajszennyezés felelőse

//Tóth Gábor
lezarultak-a-munkalatok_szigetszentmiklos_ovf_20210415

Olajszennyezés Szigetszentmiklóson 2020. decemberében. fotó: OVF/videó

Kerek három esztendeje történt, hogy ismeretlen elkövető hatalmas mennyiségű olajat engedett a Ráckevei-(Soroksári)-Duna-ágba vezető csatornába Szigetszentmiklóson. Hiába volt gyanúsított, mivel nem tudták rábizonyítani, így meg is szüntették az eljárást vele szemben, értesült a telex.

Elképesztő környezetkárosítást okozott az elkövető, az ott található, védett úszóláp jelentősen sérült. Még 2021. nyarán közölték azt a hatóságok, hogy egy tököli férfit hoztak összefüggésbe a természetkárosítással kapcsolatban. Az érintettet hazugságvizsgálónak, poligráfnak is alá akarták vetni, de azt nem vállalta, és vallomást sem tett, emlékeztet a telex.

A lap munkatársai nemrég megkeresték ez ügyben a Pest Vármegyei Főügyészséget, ahol az alábbi tájékoztatást kapták:

„Az ügyben a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség 2023. október 13. napján az eljárást megszüntette a nyomozás során korábban gyanúsítottként kihallgatott személlyel szemben, mivel a rendelkezésre álló bizonyítási eszközök alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt ő követte volna el.”

Az 59 éves gyanúsított ügye így már bíróság elé sem kerül, az eljárást a vádhatóság megszüntette. Az okozott kár, töbszáz millió forint.

(telex)