Ócsán tartott előadást a kormányszóvivő

//Berényi Attila
szentkiralyi-alexandra_ocsa_dho_20231127-5

Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő, fotó: dho

„Védjük meg a szuverenitásunkat” címmel tartott előadást az ócsai Egressy Gábor Szabadidőközpontban Szentkirályi Alexandra. Az esemény a FIDESZ vezető politikusainak országjárása egyik állomása volt.

A kormányszóvivő kitért a magyar kormány és az Európai Unió közötti nézetkülönbségekre, értékelte az Ukrajnában zajló háború nemzetközi politikára és hazánkra gyakorolt hatását is. Külön kitért a migránsok körüli kérdéskörre és elemezte az EU finanszírozásipolitikáját, különösen a Magyarországnak járó támogatások visszatartását.

Arra kérte a jelenlévőket, hogy töltsék ki a legújabb Nemzeti Konzultációt és erre bíztassák barátaikat, ismerőseiket is. Álláspontja szerint ugyanis ez fontos eszköz a kormány kezében a magyar emberek érdekeinek védelmében.

Az eseményen részt vett több térségbeli település polgármestere, önkormányzati képviselője, olyan helyi politikusok, akik indulni kívánnak a jövő nyári helyhatósági választásokon. De nagyszámban jelentek meg a kormányzati politikával egyetértő polgárok is.

 

Pánczél Károly, a térség parlamenti képviselője felhívta a figyelmet, hogy a Nemzeti Konzultáció kérdéseire nem csupán papíron lehet válaszolni, hanem hamarosan megnyílik a lehetőség arra, hogy interneten is kitöltsék az emberek a kérdőívet.

(dho)