Megkezdődött a háziorvosi rendelők bővítése Taksonyban

//Tóth Gábor
A már épülő új rendelő. fotó: Karlik Dóra
A nagyközségben jelenleg három háziorvosi praxis üzemel, de az egyik egy bérelt épületben, külön található meg. Most pályázati támogatásból megkezdődött a saját tulajdoni rendelők bővítése, így egy helyen lesz majd Taksonyban az egészségügyi alapellátás.

Az önkormányzati tulajdonú, két rendelőt magába foglaló egészségház egy új szárnnyal bővül, ahol a harmadik praxis is helyet kap, derült ki a hétfői projektismertető eseményen, amelyen részt vett Pánczél Károly parlamenti képviselő és Kreisz László Taksony nagyközség polgármestere is.

A fejlesztés keretében az egészségház és környezete család- és klímabarát módon bővül, így szűrő- és prevenciós programoknak is helyet adva. Az eddig meglévő napelemes rendszert is bővítik, így a nagyobb intézmény is energiahatékony lesz. A tervek szerint növelik az udvari zöld felületet, kerékpár, valamint roller tároló épül, és 2 db akadálymentes parkolót is létesítenek. Az épületben a tervek szerit játszósarok is létesül, és kialakítanak egy multifunkciós helyiséget is, ahol egészségfejlesztési feladatokat hajthatnak végre.

A közel 232 millió forintos beruházás az Európai Unió által kiírt pályázat keretében zajlik, amelyet az érintett összeg átutalásáig a Magyar Kormány előfinanszíroz.

(dho)