Jublieumi évadát kezdi a soroksári Fedák Sári Színház

//Berényi Attila
fedak-sari-szezon-sajttaj_dho_20230825-6

A soroksári Fedák Sári Színház évadnyitó tájékoztatója. fotó: dho

Immár 10. évadát nyitotta meg a társulat. A most következő időszak sok meglepetést tartogat majd a nézőknek.

Átalakulóban van a színház, főként maga az épület. A cél a megújulás, de közben alkalmazkodni kell a folyamatosan változó körülményekhez is – emelte ki a sajtótájékoztatóval egybekötött társulati ülésen Sárkány Krisztián. A színházigazgató elmondta, hogy törzsközönségük mellett egyre több fiatalt is látni a nézőtéren. A teátrum, akárcsak a többi hasonló kis intézmény anyagi gondokkal küzd, alig jut támogatáshoz. Így az előadások bevételéből kell kitermelni minazt, ami a teátrum fenntartásához kell. Ebben segítséget jelentenek az adományok, céges támogatások.

Közben fejlesztéseket is végrehajtanak. A tervek szerint a most kezdődő évad végéig teljesen lecserélik majd a színházterem székeit, így a nézőket még komfortosabb körülmények fogadják majd. Megújult a nagyszínpad, és korszerűsítették az öltözőket, mosdókat.

A 10 éves jubileumi évad több bemutatót is tartogat. Szeptemberben mutatja be a társulat „A varázslatos Óz” című darabot, majd érkezik Dunai Ferenc „A nadrág” című szocialista vígjátéka.

A musical műfaj kedvelőinek szánják a „Monarchia, az utolsó csók” című előadást, amelynek első felvonásában az Elisabet című, második felvonásában pedig a Rudolf című musical legsikeresebb dalai elevenednek meg.

Januárban kerül színpadra Bencsik Imre „Kölcsönlakás” című darabja, amely nem azonos a korábbi, hasonló című művekkel.

A „Sweetheart” című operett bemutatója februárban lesz, melynek zenéjét Fényes Szabolcs írta.

A következő hónapban egy újabb vígjáték következik, melyek címe: „A hűtlenség ára”.

Természetesen műsoron tartják a korábbi sikeres darabokat, mint például a „Viktória” című koncert operettet, és a „Marica Grófnő” című operettet, de láthatja még a közöség a „Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban” című darabot és a „Legyen a feleségem!” című vígjátékot, valamint az „Egérfogó” című krimit is. De az ígéret szerint a korábbi, nagysikerű gálákból sem lesz hiány.

A soroksári Fedák Sári Színház az évadot a 10 éves jubileumi gálakoncerttel kezdi meg 2023.szeptember 10-én.

(dho)