Idős, szökött kutyát mentettek a közutasok az M0-on

//Tóth Gábor
kutyaMANGOchipetcsapat_20230215

Ő itt Mangó. fotó: CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület / facebook

Idős kutyust mentettek meg a forgalmas autóút mellől. A Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének útellenőre vette észre és állatvédők segítségével pedig megmentették a beteg, sokkos állapotú ebet.

A Magyar Közút szakemberei munkájuk során számtalan esetben segítettek már a közutak területén bajba jutott állatoknak. Talán a legismertebb mentett kutyájuk Emká, a jászberényi munkatársak által megtalált és befogadott eb.

Az elmúlt napokban a cég szigetszentmiklósi útellenőre, Tolnai Zoltán bukkant az M0-s autóúton egy sérült, idős kutyára. Azonnal profi segítséget kért és az állatmentőkkel közösen sikerült befogniuk a sokkos állapotban lévő állatot, áll a Magyar Közút szerkesztőségünknek küldött közleményében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Az állatban volt chip, így annak leolvasása után kiderült a múltja. Mangó idős gazdájának nagyon megromlott az egészségi állapota, kórházba került, ezért ismerősei sétáltatták és etették, de mivel rosszul viselte a napközbeni magányt az egyik segítő telephelyére költöztették. Innen szökött meg, Biatorbágyról indult, felbukkant Törökbálinton, Érden és végül Diósdon. Múlt hétfő este már Anna-hegynél látták, de eltűnt a bejelentő szeme elől. Másnap délelőtt bukkant rá a Magyar Közút útellenőre az M0-s autóút diósdi felhajtója után. A példás és gyors összefogás után az állatmentők azonnal állatorvoshoz vitték Mangót, ahol kivizsgálták és megállapították, hogy a lábán és a fején is vannak sérülések.

Sokktalanításra és megfigyelésre a kórházban maradt egy éjszakára, majd szerdán a budafoki állatmentők egyik önkéntese vitte haza otthonába lábadozni. Gazdája lemondott róla, így Mangó gazdikereső kutya lett. Ha valaki úgy gondolja, hogy megszépíti ennek az idős ebnek a hátralévő életét, keresse a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet +36-30-886-6940-es számon.

(Magyar Közút Nzt.)