Felavatták az RSD új, gyalogos hídját

//Berényi Attila
Az edzőközpontot a stadionnal összekötő híd avatásával, valamint a létesítmény legmagasabb pontjának elérése alkalmából tartott bokrétaünneppel folytatódott a jövő évi atlétikai világbajnokságnak otthon adó Nemzeti Atlétikai Központ kivitelezése, tudósít az MTI.

Az eseményen, amelyen többek között részt vett Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke, Gyulai Márton, az Európai Atlétikai Szövetség (EA) végrehajtó bizottságának tagja, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is – a „hordógurítással” kezdődött: ezzel avatták fel azt a hidat, amely a Csepel-sziget csúcsán lévő edzőközpontot, valamint a stadiont köti majd össze egymással az RSD torkolata felett.

A szokványos gyalogos és kerékpáros igények mellett a sportrendezvények alkalmával a sportolókat és a szervezőket szállító, kisebb, elektromos járművek is átkelhetnek majd a sokak által „Robinson hídnak” nevezett átkelőn.

A napokban a híd statikus és dinamikus próbaterhelése is megtörtént. Utóbbi során a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar hallgatói segítette, írja a Magyar Építők. A terhelést végzők összesen 23 különböző elrendezés szerint, 10, majd 20, végül 50 fős csoportban terhelték a hidat szimulálva a sétáló, kocogó vagy futó embertömeget.