Kedd reggel, egy tucat ittas vezetőt szűrtek ki Pest megyében

//Tóth Gábor
kép: police.hu
Egészen megdöbbentő, hogy egy hétköznap már reggel milyen sokan ülnek ittasan volán mögé. Mindez a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság akciója segítségével derült ki, amely mindössze 2 óra alatt hozott ilyen eredményt.

5330-ból 12 vezető mutatott pozitív tesztet 2022. október 18-án 6 és 8 óra között. A megye 13 rendőrkapitányságának munkatársai finn módszerrel ellenőrizték a forgalomban résztvevő járművezetőket. Az akció célja az ittas sofőrök kiszűrése volt. Két sofőr ellen büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétségének gyanúja miatt, heten közigazgatási bírságot kaptak. Ugyan az akciót az ittas vezetők kiszűrésére, az ittasan okozott közlekedési balesetek megelőzésére szervezték, bónuszként a rendőrök egy elfogatóparancs alapján körözött embert is elfogtak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló, a közlekedésbiztonság javítása, az évek óta az egyik legfőbb baleseti okként számontartott ittas vezetés visszaszorítása, megelőzése érdekében szervezett akciókat, áll a police.hu oldalon megjelent közleményben.

(police.hu)