Lebukott a Szigetszentmiklóson és környékén működő drogbanda

//Tóth Gábor
A lefoglalt drog egy része. fotó: police.hu
Egyszerre 16 helyszínen csaptak le a rendőrök Szigetszentmiklóson és a környékbeli településeken. Egy kábítószerterjesztő hálózatot számoltak fel.

Több tucat rendőr vett részt abban az akcióban, amelyet több hónapos előkészítés előzött meg. 2022. szeptember 9-én, hajnalban csaptak 16 Szigetszentmiklós környéki helyszínen, egyszerre. Csak egy célszemély próbált menekülni. M. Gábor kitört a rendőrautókkal és rendőrökkel lezárt útszakaszon – egy főhadnagynak félre kellett ugrania, nehogy elüsse. 3,5 kilométerrel távolabb viszont már nem volt menekvés.

Az akcióban 12 embert elfogtak és előállítottak, négyüket kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják, heten fogyasztók, egy nőt bűnpártolás miatt hallgattak ki, áll a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A gyanú szerint a piramis tetején lévő, 46 éves, szigetszentmiklósi Cs. Imre tavaly nyár óta foglalatoskodik drogárusítással. Nem kispályás, jelentős mennyiségű kábítószer ment át a kezén, főként marihuána, speed és extasy. A szereket hetente adta tovább helyi és dabasi felvásárlóinak, akik fogyasztók igényeit elégítették ki a már porciózott cuccal. A marihuána 2800 Ft/gramm áron cserélt gazdát, a speed grammjáért 2000 forintot kellett fizetniük a „kiskereskedőknek”.

Az akció 16 helyszínén lefoglalt anyagok, eszközök mérlege:

  • közel 2,5 millió forint,
  • 1 db, 3,5 millió forintos autó,
  • milliós értékű mobiltelefonok, tabletek,
  • bruttó 732 gramm marihuána,
  • bruttó 723 gramm fehér por,
  • bruttó 80,7 gramm tabletta,
  • bruttó 41,4 gramm krémes anyag, valamint közel 6 gramm kokain,
  • digitális mérlegek, őrlők, több tucat nejlon zacskó, szennyezett kanalak, tálak, tányérok, plasztik kártyák.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az azóta letartóztatott Cs. Imre, M. Gábor és B. Emese, valamint a bűnügyi felügyelet alatt álló Cs. Márkkal szemben. A kábítószer birtoklása vétségével meggyanúsított fogyasztók, illetve a bűnpártolás vétségével terhelt L. Ramóna szabadlábon védekezhetnek.

(police.hu)