Tovább bővíti kapacitásait az OBO Bugyin

//Tóth Gábor
obo_bettermann07_dho_20220902

Ünnepi esemény az OBO Bettermann Bugyin található üzemében. Ulrich Bettermann (jobbról), Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hernádi Lajos, igazgató, Pánczél Károly, parlamenti képviselő. fotó: dho

A most 110 éves vállalat jelenleg 40 leányvállalatával világszerte 60-nál is több országban van jelen. Magyarországon Bugyi községben van a legnagyobb üzeme a vállalatnak, amely most újabb jelentős, 18 milliárd forintos bővítésre készül, állami támogatással. Az elsősorban elektromos kábeleket, segédanyagokat gyártó cég tulajdonosa is itt él.

Az OBO Bettermann fennállásának jubileuma mellett a cég vezetőjének, Ulrich Bettermann 75. születésnapját is ünnepli. A jelentős múltú vállalat most újabb fejlesztésre készül, derült ki a cégnél rendezett nagyszabású ünnepségen, melyet zártkörű egyeztetés előzött meg.

Pánczél Károly, parlamenti képviselő. fotó: dho

Pánczél Károly a térség parlamenti képviselője az eseményen kifejtette:

„… A Bettermann család filozófiája az, hogy amikor jól mennek a dolgok, akkor is előre kell lépni. Most nem biztos, hogy jól fognak menni a dolgok, még inkább előre kell lépni…”

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. fotó: dho

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a magyar kormány, egyedi döntés alapján 3 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást nyújt az OBO fejlesztéséhez. A politikus hangsúlyozta, hogy hazánk fenntartja a befektetőbarát környezetet, ami a több okból fakadó válság idején fontos feladat.

Ulrich Bettermann (b), az OBO elnöke, Christoph Bettermann (j), alelnök. A háttérben az ünnepségen zenekarával fellépő Leslie Mandoki. fotó: dho

A cégcsoport hazánkban 1300 embernek ad munkát és 3 gyárral üzemel. Most ezen a kapacitáson fejlesztenek tovább, Bugyin. A beruházás 100 új munkahelyet teremt, és több mint 18 milliárd forint értéket képvisel.

(dho)