Az erős szél miatt újra pusztítanak a lángok Tatárszentgyörgy környékén

//Tóth Gábor
300042649_8142932679080469_7250462336550058454_n

Tatárszentgyörgy környéke. fotó: Szehofner József (polgármester) / facebook

Még csütörtökön csaptak fel a lángok Tatárszentgyörgy környékén, Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen. Újra lángol a környék, a nagy szélben nehéz az oltás. Már Dabas-Sári külterületein is oltani kell.

A csütörtökön az aljnövényzetben keletkezett tűz gyorsan terjedt, és 1800 hektáron pusztított, mondta el a helyszínről nyilatkozva szerkesztőségünknek Csámpai Attila. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kiemelte, hogy ma hajnalban, az erősödő szélben újra erőre kaptak a lángok. Ismét 1000 hektár ég, nagyrészt fenyvesek, bozótos terület. A nagyon erős szélben rendkívül nehéz a tűzoltók munkája. Az erdős, bokros területek csak nehezen közelíthetőek meg, az oltáshoz szükséges vizet nagyteljesítményű szállítókkal viszik a helyszínre. 20 tűzoltóautó és 100 tűztoló dolgozik erejét megfeszítve. A honvédséget is bevetették az oltásba, több katonai munkagép és helikopter is részt vesz az oltásban. A környéken élők is összefogtak, munkagépekkel, emberi erővel segítenek, ahogyan csak tudnak.

Dabas Város Hivatalos Oldalán cáfolták a kilakoltatásokról szóló híreket, egyben jelezték, hogy a lakosságot érintő információkat azonnal megosztják. Közben a közeli Halász Móricz-kúriába, valamint Tatárszentgyörgy Polgármesteri Hivatalába irányítják azokat az adományokat, amelyeket a tűzoltóknak és a katonáknak szánnak az emberek. Amire szükség van: energiaitalok, kávé (kávés ital), víz, üdítő, szőlőcukor, müzliszelet.

Tatárszentgyörgy polgármestere, Szehofner József, személyes közösségi oldalán osztott meg a helyszínen készült videót és fotókat.

(dho)