Lemondott Szigetszentmiklós DK-s alpolgármestere

//Berényi Attila
Szigetszentmiklós zászlaja a "Városok sétányán". fotó: Tóth Gábor / dho
Írásban nyújtotta be lemondását hétfőn Jószai Attila a Demokratikus Koalíció szigetszentmiklósi alpolgármestere. A háttérben az ellenzéki irányítású városvezetésen belüli ellentétek állnak.

Jószai Attila a Budapest Környéke című lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy

„Ami most zajlik, egy nyílt puccskísérlet. Nagy János útkeresése lényegében három éve tart. Az együttműködésre képtelen polgármester mindig annál a pártnál kér menedéket magának, akit éppen ki akar használni.”

Jószai Attila (DK) és Nagy János (független) polgármester már egy ideje nincsenek jóban. A konfliktusuk akkor éleződött ki, amikor az eddig alpolgármester felesége Jószai Teodóra (DK) tavaly bejelentette az indulását az ellenzéki előválasztáson, ezzel a polgármester ellenfele lett, ráadásul az előválasztást meg is nyerte. A politikus asszony azonban alul maradt az áprilisi választáson a fideszes Bóna Zoltánnal szemben.

A polgármester egyébként a feleség politikai színtérre lépése után nem sokkal Jószai Attilát menesztette tisztségéből, később a képviselő-testület visszahelyezte pozíciójába. Jószai azt nyilatkozta, hogy:

„A díjazásomat a polgármester azóta is visszatartja, mely ügyben peres eljárást indítottam.”

Jószai Attila egyébként közösségi oldalán is bejelentette mostani lemondását.

Lemondását azzal is indokolja, hogy szerinte Nagy a választási programjukkal ellentétes döntéseket hoz, mint például a polgármesterrel személyes kapcsolatot fenntartó cégek előnyhöz juttatása, vagy a szigorú beszerzési szabályzat elutasítása és a korábbi Fidesz-vezetés alatt a városi közszolgáltató cégnél zajló, törvénysértések gyanúját feltáró beadvány érdemi vizsgálatának elmulasztása, írja a történettel kapcsolatban a telex.

Megkerestük ez ügyben Nagy Jánost, Szigetszentmiklós polgármesterét is, amint a témával kapcsolatban feltett kérdéseinkre válaszokat kapunk, közöljük azokat.

(Budapest Környéke, Jószai Attila / facebook)