Kiskorú gyerek vezetett az apa mellett – vádemelés

//Berényi Attila
gyerek-vezet_ugyeszseg_20220421

kép: Magyarország Ügyészsége / YouTube

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki kiskorú gyermekét lakott területen belül tanította vezetni úgy, hogy a hátsó ülésen másik, szintén kiskorú gyermeke foglalt helyet.

Egészen elképesztő szülői felelőtlenség miatt jár el a vádhatóság. A vádirat szerint a férfi 2021 júliusában, Kóka belterületén engedte át kiskorú gyermekének az autója vezetését. A gyermek hosszú percekig irányította közúton az autót úgy, hogy a hátsó üléssorban lévő gyerekülésben a férfi kisebbik gyermeke utazott.

Az elkövető a cselekményt telefonjával felvette és feltöltötte a legnépszerűbb közösségi oldalra is, ahol azt többen látták és reagáltak rá.

A férfi a vezetés átengedésével nemcsak a KRESZ szabályait ellen vétett. Felelőtlen magatartásával nevelési kötelességeit is súlyosan megszegte és veszélyeztette mindkét gyermeke testi és erkölcsi fejlődését.

Biztosan akad olyan, aki szerint ez vagányság, de a vádhatóság egészen másként értelmezi a történteket. Az elkövető ellen a Nagykátai Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és kettő rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat, derül ki a Pest megyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményéből.

(PMFÜ)