Családi erőszaktevő kerül bíróság elé

//Berényi Attila
Képünk illusztráció! forrás: freepik / standret
A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki saját és nevelt gyermekeit is bántalmazta, de nem kímélte élettársait sem, áll a vádhatóság szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A vádirat szerint a férfi és élettársa a szigetszentmiklósi járás több településen is lakott 2013. és 2017. évek között három kiskorú gyermekükkel, akik közül egy közös volt, míg kettő a nő

más kapcsolatából született. Az elkövető nem bizonyult jó apának. A gyerekeket rendszeresen becsmérelte és lealacsonyító jelzőkkel illette, valamint bántalmazta. Emellett rendszeresen megalázta továbbá guggoltatta és futásra kényszerítette őket akaratuk ellenére.

Az egyik gyermeket annyira megviselték a vele történtek, hogy megpróbált gyógyszerekkel véget vetni az életének. Szerencsére időben kórházba került és így megmenekült.

Miután a gyermekeket sikerült nagymamájukhoz költöztetni, a férfi élettársát kezdte rendszeresen fenyegetni. Többször is közölte vele, hogy bántalmazni fogja. Egy ízben még egy kést is elővett és szúró mozdulatokkal mutatta neki, hogy fog elbánni vele.

Az elkövető – miután szakított a gyermeke anyjával – új élettársi kapcsolatot létesített 2018-ban. Azonban az új párját sem tisztelte jobban, ezért 2018 és 2021 között többször is megszakadt a kapcsolatuk. Féltékeny természete miatt rendszeresen trágár módon becsmérelte a nőt és bántalmazta is. Előfordult, hogy a férfi a nőt a hajánál fogva húzta és ököllel ütötte a fejét, melynek következtében a sértettnek arczúzódása, orrcsonttörése és szemsérülése is keletkezett.

Az elkövető ellen a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, zaklatás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

(Pest Megyei Főügyészség)