Átvette képviselői mandátumát Pánczél Károly

//Berényi Attila
A képviselői mandátum átadása. Dr. Pacsirta István a Pest megyei 11-es számú országos, egyéni választókerület választási bizottságának elnöke (b) és Pánczél Károly parlamenti képviselő. fotó: dho
Újabb parlamenti képviselői ciklusát kezdi meg Pánczél Károly. A Fidesz-KDNP jelöltje az április 3-i választáson a Pest megyei 11-es választókerületben szerezte meg a szavazatok jelentős többségét.

A Dabason a Halász Móricz-kúria nagytermében megtartott mandátumátadó rendezvényen Dr. Pacsirta István a Pest megyei 11-es számú, országos, egyéni választókerület választási bizottságának elnöke értékelőjében elmondta, hogy az országgyűlési képviselők választása a választókerületben eredményesen, törvényesen zajlott le.

Dr. Pacsirta István a Pest megyei 11-es számú országos, egyéni választókerület választási bizottságának elnöke. fotó: dho

Beszédében megköszönte a választókerülethez tartozó települések választási irodáinak munkáját. Kiemelte, hogy a térség lakossága – immár hagyományosan – az országos átlag feletti arányban vett részt a voksoláson. A részvétel 71,3% volt, amely több mint egy százalékkal haladja meg az átlagot. Az adatokat ismertetve közölte, hogy a szavazatok 100%-ának feldolgozása után, jogerősen is a voksok 56,81%-át kapta meg Pánczél Károly. Ez pedig azt jelenti, hogy a képviselő folytathatja munkáját.

Pánczél Károly, parlamenti képviselő. fotó: dho

Pánczél Károly a mandátum átvétele után mondott beszédében megköszönte a választók bizalmát. Külön kiemelte a szavazókörökben dolgozók, a pártok delegáltjainak munkáját – függetlenül pártállásuktól – hiszen nagyon nehéz munkát végeztek, amelyet egy népszavazás is tetézett. Emlékeztetett, hogy a kormányoldal és személye is nagy támogatást kapott. Az országban egyébként itt adták le a második legtöbb szavazatot a kormánypárti jelöltre, igaz ez egy nagy lélekszámú választókerület. A politikus elmondta, hogy a most megkapott mandátumot a következő napokban kell leadnia az Országgyűlés hivatalában. Az alakuló ülés pedig május másodikán lesz, a mandátumot szerzett képviselők esküjével indul majd a munka, majd ezt követően a miniszterelnök személyéről szavaznak, és az új kormányfő leteszi az esküt.

Hangsúlyozta, hogy a következő kormánynak nem lesz könnyű dolga, hiszen a szomszédos országban háború dúl, gazdasági válság van, egyre magasabban vannak az energiaárak, egyre többe kerülnek a nyersanyagok.

A parlamenti képviselő Szent Istvánt idézve emlékeztetett:

… semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le csakis a gőg és a gyűlölség!”

A választás végén a harcot félre kell tenni, és ez az üzenet intelem minden győztes felé, miszerint első a szolgálat és az alázat. Ezt pedig önmagára nézve a továbbiakban is iránymutatónak nevezte a honatya.

(dho)