Jelöltséta – minden országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozott

//Berényi Attila
kép: dho
Immáron a „Jelöltséta” minden része elérhető a dunaharasztionline.hu felületén, és ebben a cikkben is. Minden jelölt bemutatkozik. Nézze meg újra ezeket a kisvideókat, hogy megalapozott döntést hozzon vasárnap.

Választási mini sorozatunk célja az (az összes videót eléri a cikk végén), hogy Ön megismerhesse a Pest megyei 11. választókerületben induló országgyűlési képviselő-jelölteket. Fontos, hogy ne csak fotókon láthassa – Ön, mint választó – azokat az embereket, akik szerint ők a legalkalmasabbak arra, hogy bennünket képviseljenek a Parlamentben.

Mind a 7, térségünkben induló jelölt bemutatkozott! A kisfilmekben láthatja személyiségüket, és élesebb képet kaphat a felkészültségükről is, mint az egyébként előre megszerkesztett választási anyagokban, amelyeket leginkább háttér emberek állítanak össze.

Az interjúk minden jelölt esetében egyforma feltételekkel készültek. A feltett kérdéseket előre megkapták az érintettek, ezek minden jelölt esetében egyformák voltak – bár segéd kérdések előfordultak. Több napja volt minden érintettnek a felkészülésre. Szabad téren rögzítettük a riportokat. A beszélgetéseket Ön szigorúan vágás nélkül látja. Az a jelölt, aki ezt jelezte, helyben visszanézhette a beszélgetést. Ha a jelöltek kérték, újra vettük velük az egész interjút. A „Jelöltséta” ingyenes lehetőség volt számukra a bemutatkozásra.

Most vasárnap, azaz 2022. április 3-án fontos döntést kell hoznia! Ön, a választás folyamán 2 darab szavazólapot kap majd (plusz ehhez jön hozzá még a népszavazási szavazólap). Az egyiken a pártlistákon jelölheti be az Önnek szimpatikus, országos listát állító jelölő szervezeteket. A másik lapon viszont az országgyűlési-képviselő személyére szavazhat. Érdemes tehát úgy megnézni vagy újranézni a „Jelöltséta” epizódjait, hogy kizárja a pártszimpátiáját. Azt vizsgálja meg, Ön kit tart a legalkalmasabbnak arra, hogy térségünket a parlamentben képviselje a következő 4 évben! Ki az, aki ismeri a választókerületet, aki felkészült a feladatra? Ki az, aki megfelelő a helyben jelentkező problémákra megoldást találni a törvényhozásban, vagy az állam szervezetében. Ki az, aki a fejlesztésekhez szükséges támogatást meg tudja szerezni a térségben élők, az önkormányzatok, vállalkozások, szervezetek számára? Döntsön felelősséggel!

(dho)