Lebukott a csepeli netes csaló

//Berényi Attila
konzol-csepeli-csalo_freepik_natanaelginting_20220228

Képünk illusztráció. forrás: freepik / natanaelginting

Több mint kétmillió forintot csalt ki áldozataiból az a csepeli férfi, aki nem létező játékkonzolokat és jakuzzikat árult az interneten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett miatt indított eljárást 2020 novemberében, mivel egyre több feljelentés érkezett arról, hogy egy férfi játékkonzolokat és jakuzzikat adott el az interneten, de a megrendelt termékek egy alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz, áll a police.hu tudósításában.

Az eljárás során kiderült, hogy a hirdető minden esetben előre elkérte a termékek árát, így mintegy 66 vásárlótól több mint kétmillió forintot csalt ki.

Miután a csepeli nyomozók azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható P. Róbertet, akit 2022. február 23-án Budapest XXI. kerületében elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, majd letartóztatását indítványozták. A gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését. Most azt vizsgálják a nyomozók, hogy más bűncselekményekkel kapcsolatba hozható-e a férfi.

(police.hu)