Gyilkossági kísérlet az 51-esen

//Tóth Gábor
Az egyik gyanúsított megbilincselve. fotó: PoliceHungary / YouTube
Felfegyverkezve indított támadást több férfi egy másik társaság ellen a főút melletti egyik fogadónál.

A rendőrségre 2022. február 23-án éjszaka érkezett bejelentés egy férfitől, aki elmondta, hogy társaival az 51-es főúton egy fogadó előtt álltak meg autójukkal, amikor hirtelen több férfi ütlegekkel és gumilövedékes pisztollyal támadtak rájuk. Az összetűzésben többen megsérültek, egy 44 éves kiskunlacházi férfi lőtt fejsérülést szenvedett. A kórházban kiderült, sebesülése életveszélyes, áll a police.hu jelentésében.

A Pest megyei nyomozók gyors adatgyűjtésének és a kihallgatások eredményeinek köszönhetően kevesebb, mint 24 óra alatt azonosítottak öt embert, akik a bűntény elkövetésének részesei lehettek.

A nyomozók a helyi rendőrökkel és a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen 2022. február 24-e hajnalán vonultak több ráckevei címre. Mivel az elkövetőknél fegyver lehet, az alaposan megszervezett, összehangolt akcióhoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is csatlakoztak. Az ingatlanból három férfit állítottak elő, pár órával később még egy férfi kezén kattant a bilincs Dömsödön.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette kísérletének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az elfogott négy férfi őrizetben van, velük szemben -egyelőre- felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatják az eljárást, letartóztatásukat kezdeményezték. Egy ember ellen elfogatóparancsot adtak ki, akit jelenleg is nagy erőkkel keresnek.

(police.hu)