Halálos lakástűz Szigetszentmiklóson

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / vladimirpolikarpov
Péntek délután fél ötkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy társasház egyik lakása Szigetszentmiklóson, a Váci Mihály utcában. A tűznek halálos áldozata is volt!

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelentése szerint egy négyszintes társasház második emeletén csaptak fel a lángok, egy hálószobában. A 12 négyzetméteres helyiség teljes terjedelmében égett. Három tűzoltóautó, 11 lánglovaggal érkezet a helyszínre. Beavatkozás közben az égő hálószobában egy holttestet találtak. A társasházban lakókat átmenetileg kikísérték az épületből, összesen nyolc ember hagyta el az épületet. A tűzoltók fél óra alatt megfékezték a lángokat, az épület átszellőztetése után mindenki hazatérhetett.

A katasztrófavédelem emlékeztet, hogy a lakástüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Szintén 99 százalékuk reggel hat és este tizenegy óra között történik, amikor aktívak vagyunk. Ha minden otthonban lenne legalább egy füstérzékelő, ezek a tragédiák megelőzhetőek lennének.