Visszatérnek a katonák a kórházakba

//Tóth Gábor
Keddtől további 194 fővel, 75 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását, áll a magyar Honvédség közleményében.

Felkérés alapján, november 2-ától az egyenruhások számos budapesti és vidéki kórházban nyújtanak segítséget azért, hogy tehermentesítsék az egészségügyi intézmények dolgozóit. A kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.

A lakosság biztonságérzetének növelése érdekében a honvédek jelenleg 48 településen működnek közre a rendőrség jelenlétfokozó járőrözési feladatainak ellátásában és folyamatosan részt vesznek a migráció elleni fellépésben, a határvédelmi feladatokban is.

A Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért a katonák mindent megtesznek azért, hogy segítsék a járvány elleni védekezést, áll a közleményben.

(Országos sajtószolgálat, Honvédelmi Minisztérium)