Pénteken teszik le a Budapest-Belgrád vasúti projekt alapkövét

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / svbalan
A gyakorlatban is megkezdődik a más települések mellett Dunaharasztit és Dunavarsányt is érintő Budapest-Belgrád vasúti korszerűsítés fizikai kivitelezése.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága által szerkesztőségünknek küldött sajtómeghívó szerint az alapkövet Kiskunhalason helyezik el a vasútállomás egy utasforgalom számára meg nem nyitott területén. A 2021. október 15-én, pénteken tartandó esemény regisztráció köteles a sajtó munkatársainak.

A meghívó szerint a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházás legújabb mérföldköve az ünnepélyes alapkőletétel.

Az eseményen beszédet mond Dr. Palkovics László, a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítéséért felelős kormánybiztosa, innovációs és technológiai miniszter, Tomislav Momirović, a Szerb Köztársaság építésügyi, közlekedési és infrastruktúráért felelős minisztere. Videóüzenetben köszönti a jelenlévőket Ning Jizhe, a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság alelnöke (Kínai Népköztársaság). Szintén beszél majd Dr. Homolya Róbert, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója és Bányai Gábor, Kiskunhalas és térsége országgyűlési képviselője.

(MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)