Kikotorják a Ráckevei Duna-ágat

//Berényi Attila
a-duna-egy-szakasza_freepik_20210911

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Közbeszerzési eljárást írtak ki az Ráckevei Duna 57 kilométeres szakaszának tisztításának tervezésére.

A Naturaqua Környezetvédelmi Tervező és Szolgáltató Zrt., valamint az Envecon Környezetvédelmi és Projekttervező Kft. tervezheti a Ráckevei (Soroksári)-Duna revitalizációját nettó 619 millió forintért, írja a napi.hu. A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Duna-ág teljes szakaszán a tervek szerint kikotorják az iszapot, a Kvassay-zsilip és a Gubacsi híd közötti partfalat „felújítják”, hogy azt „közelebb hozzák a városhoz”, továbbá vízi közműveket építenek. A tervezési közbeszerzés nyerteseivel augusztus 12-én kötött szerződést a BFK.

A kormány Déli Városkapu fejlesztési programjának része – az érintett ferencvárosi és csepeli területeken – az atlétikai stadion és sportpark, egy új gyalogos és kerékpáros híd építése, a Fudan egyetem és diákváros építése, egy csepeli közpark és evezős központ építése.

Egyénként augusztus 30-án született döntés arról, hogy kiírható a népszavazás a Déli Városkapu területére tervezett Fudan Egyetem megvalósításáról.

(napi.hu)