Hajnalban küzdött az olimpián a dunavarsányi evezőspáros és a soroksári birkózó

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Hajnalban küzdött az olimpián a dunavarsányi evezőspáros és a soroksári birkózó
Régiónk olimpikonjai közül - magyar idő szerint - ma hajnalban küzdött 3 sportolónk a tokiói olimpián.

EVEZÉS:
A dunavarsányi Adolf Balázs, Fejes Dániel ötkarikás újonc fiatal magyar kettős, amely a nemzetközi mezőnyben szinte egyedüliként azonos oldalon, a jobbon evez, az előfutam hetedik helye után a folytatásban sem tudott beleszólni a továbbjutó pozíciók sorsába – az öt hajó közül három került tovább a középfutamba -, s bár a versenyt feladó oroszokat végül megelőzte, a negyedik hellyel elvesztette az esélyét az A döntős szereplésre, ál az MTI hírében. Az olimpián nyolc egység szállhat vízre a fináléban, így Adolfék a legjobb esetben a kilencedik helyet szerezhetik meg a 14 hajós mezőnyben.

A középfutamot, valamint az A és B döntőt ebben a számban kedden rendezik.

Adolf Balázs (b) és Fejes Dániel a férfi kenu párosok 1000 méteres versenyének előfutamában a tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu pályán 2021. augusztus 2-án. fotó: MTI / Kovács Tamás

BIRKÓZÁS:
A soroksári Szőke Alex a negyeddöntőig jutott a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpián. Az ESMTK 21 éves versenyzője egy győzelem után 6-2-re kapott ki a súlycsoport jelenlegi legjobbjának számító, kétszeres világ- és Európa-bajnok Musza Jevlojevtől. Amennyiben az első helyen kiemelt orosz a közép-európai idő szerint 11.15-kor kezdődő elődöntős programban fináléba jut, akkor Szőke kedd délelőtt a vigaszágon folytathatja a küzdelmet.

Korábbi kép – Szőke Alex. fotó: Magyar Birkózó Szövetség / UWW
(MTI)