Megrongálták a Pesterzsébeti gyógyfürdőt

//Berényi Attila
Őt keresi a rendőrség! kép: police.hu / youtube
Falfirkálót keres a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII Kerületi Rendőrkapitánysága rongálás vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, közli a police.hu. Ugyanaz a felirat és ugyanaznap este került fel az Erzsébeti fürdő mozaikfalára, mint az állatkert elefántjára.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen férfi 2021. május 29-én éjjel 1 óra körül festékkel fújta le a Budapest, XX. kerület Vizisport utcai fürdő bejárata melletti falat.

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy az épület bejáratánál lévő sellőket ábrázoló mozaikot fújta le az elkövető. Ide is a „DISZKRIMINÁCIÓ” feliratot írta a tettes, csakúgy mint egy másik ismeretlen elkövető, ugyanaznap este a Fővárosi Állat és Növénykert főbejáratánál található elefántra. Mostanra mindkét feliratot, nyom nélkül sikerült eltüntetni.

A feltételezett elkövetőkről felvétel készült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Az állatkerti rongálóról készült felvételt már korábban nyilvánosságra hozta a rendőrség.

(police.hu)